Firebird Nation banner

Which do you prefer?

• Honeycomb

Votes: 4 50%
  • 8" Snowflake

Votes: 4 50%

Honeycomb kontra Snowflake

1.8K views 17 replies 9 participants last post by  brianb  
#1 ·
Jestem ciekaw myśli grupy dotyczących felg o strukturze plastra miodu w porównaniu do felg w kształcie płatków śniegu. Od zawsze podziwiam 8-calowe felgi w kształcie płatków śniegu. Mój projekt 75 był wyposażony w felgi Rally, ale bawiłem się myślą o ulepszeniu do felg o strukturze plastra miodu. Niedawno kupiłem zestaw 15-calowych felg o strukturze plastra miodu, ale 8-calowe felgi w kształcie płatków śniegu wciąż wołają moje imię. W ogóle nie zależy mi na oryginalności, ponieważ mam silnik 455 z 1973 roku w oryginalnym samochodzie 400. Myślę, że sprzedam felgi o strukturze plastra miodu, kupię zestaw 8-calowych felg w kształcie płatków śniegu i pomaluję je na czarno pomiędzy aluminiowymi "płatkami".

#2 ·
Większość zdecyduje w zależności od epoki samochodu i tego, z czym się pojawił. Aluminiowa płatek śniegu był o wiele lepszą felgą, zarówno wtedy, jak i teraz, można ją łatwo odnowić i znaleźć w stanie nadającym się do ponownego użycia. Felga o strukturze plastra miodu była podstawową stalową felgą z wklejaną wkładką, trudną do odnowienia, trudną do znalezienia w idealnym stanie z zardzewiałym rantem lub zniekształconą powierzchnią, ponieważ były ciężkie, oba zostały porównane do dzisiaj. Wersje 17x9 obu są oczywiście podobne pod względem specyfikacji. Potem sprowadza się to do tego, co lubisz i tak naprawdę to wszystko się liczy.

#9 ·
Po 35 latach kół Rally II wystawiłem je na sprzedaż i sprzedały się natychmiast. 400 $. Założyłem płatki śniegu i myślę, że pochodziły z Jeg's. Złote inkrustacje. Jakość jest bardzo dobra i wyglądają niesamowicie. Jedną rzeczą, którą musisz zrobić, to uszczelnić silikonem środkowe nakładki, w przeciwnym razie odpadną. Są luźne. Wyglądają jednak ładnie. Będziesz musiał umieścić centralną naklejkę na nakładce. Innym problemem jest sposób, w jaki je pakują. Nakrętki kół wypadły z pojemnika i były luźne w pudełku, niszcząc jedną z naklejek na środkową nakładkę. Telefon do Jegs i wymienili wszystko, co zostało uszkodzone.

#10 ·
Po 35 latach felg Rally II wystawiłem je na sprzedaż i sprzedały się natychmiast. 400 $. Założyłem na nie płatki śniegu i myślę, że pochodziły z Jeg's. Złote inkrustacje. Jakość jest bardzo dobra i wyglądają niesamowicie. Jedną rzeczą, którą musisz zrobić, jest silikonowe uszczelnienie kołpaków środkowych, w przeciwnym razie odpadną. Są luźne. Ale wyglądają ładnie. Będziesz musiał umieścić naklejkę na kołpaku. Kolejnym problemem jest sposób, w jaki je pakują. Nakrętki kół wypadły z pojemnika i były luźne w pudełku, niszcząc jedną z naklejek na kołpaku. Telefon do Jegs i wymienili wszystko, co zostało uszkodzone.
Myślałem o zrobieniu tego i zdobyciu tych z rynku wtórnego. Czy są one produkowane w Chinach?

#12 ·
Honey Combs przeszły z 71-76, (Wierzę, jeśli dobrze pamiętam) i były opcjonalne. Wolę Rally II, ale w moim 73, jeśli kiedykolwiek miałbym to zrobić ponownie, "może" zdecydowałbym się na honeys, tylko dlatego, że były opcjonalne. Miałem kilka kół 15X7...(8s?) turbo z 80 Turbo T/A i podoba mi się rozmiar i przesunięcie, ale miałem je w samochodzie z 79 roku. Widziałem płatki śniegu na 77-78 FBs, ale na niczym innym, nie sądzę. Wolałbym raczej mieć na nich Rally II. Ale "hej", to tylko ja.