Firebird Nation banner

Pytanie dotyczące anteny elektrycznej

815 views 9 replies 5 participants last post by  j.r.webster235  
#1 ·
Cześć,
Kupiłem 2 lata temu '97 Firebird Formula kabriolet. Zupełnie nowy zarówno dla tego producenta, jak i modelu i mam pytanie dotyczące anteny.
Samochód był wyposażony w antenę elektryczną, która została odłamana.
Czy to wygląda na standardowe, czy zostało zainstalowane przez poprzedniego właściciela (nie mogę zapytać poprzedniego właściciela)?
Dziękuję za poświęcony czas i pomoc.
Image

#2 ·
Wygląda na to, że pasuje do tego na zdjęciach w tym wątku:

Instrukcja serwisowa fabryczna obejmuje naprawy. Bezpłatne pobieranie dzięki uprzejmości członka GaryDoug. Wersja z 1996 roku jest praktycznie identyczna z wersją z 1997 roku.

#4 ·
Wygląda podobnie do mojego, ale mam coupe. Czy masz fabryczne radio? Kiedy dostałem mojego TA z 2002 roku, miał radio z rynku wtórnego, które od tego czasu wymieniłem. Minusem jest to, że gdy urządzenie jest włączone, antena się podnosi (w przeciwieństwie do podnoszenia tylko w trybie AM/FM). Wolałbym, żeby antena opadała podczas korzystania z USB, Bluetooth itp., ale to może być tylko ja (nie wjeżdżam samochodem do myjni, więc nie ma obaw). Myślałem o kupnie nowszych, krótkich anten, ale w ogóle się nie chowają, co utrudnia zakładanie pokrowców na samochód i tym podobnych.

#5 ·
Uważam, że radio jest modelem fabrycznym (zdjęcie poniżej). Kiedy zapłon jest włączony, antena jest aktywowana. Samochód ma zmieniarkę płyt CD w bagażniku, ale muszę się pobawić i zobaczyć, czy działa.
Wiem, że części zostały wycofane przez dealera, Ebay ma kilka NOS, ale nie są tanie. Widziałem kilka części z rynku wtórnego, ale chcę mieć pewność, że będą działać bez zbytniego kombinowania.
Rozumiem cię w sprawie pokrowca na samochód, nie chcę kupować innego dla krótkiej anteny. Wolę, żeby antena działała zgodnie z przeznaczeniem.
Image

#6 ·
Tak, to radio Delco. Czy masz kasetę, którą można włożyć i sprawdzić, czy antena się chowa? Myślałem, że tak robią, ale moja pamięć może zawodzić lub łączyć inną markę z GM? Rozumiem cię w kwestii części zamiennych. Metra wydaje się być najbardziej dostępna i w niezłej cenie, o ile wytrzyma. Kupno z "pull a part" złomowiska jest opcją, ale bardziej ryzykowne niż przez eBay.

#8 ·
Tak, to fabryczne radio Delco. Czy masz kasetę, którą możesz włożyć i sprawdzić, czy antena się chowa? Myślałem, że tak robią, ale moja pamięć może zawodzić lub łączyć inną markę z GM? Rozumiem cię w kwestii części zamiennych. Metra wydaje się być najbardziej dostępna i wcale nieźle wyceniona, o ile wytrzyma. Kupno z "pull a part" złomowiska jest opcją, ale bardziej ryzykowne niż przez eBay.
Myślałem, że antena się nie chowa, jeśli włożysz kasetę lub płytę CD......Myślałem, że dopóki urządzenie było "włączone", antena była wysunięta.

Zarówno mój 91 TA, jak i mój 94 TA miały w zasadzie radio pokazane w poście #5, ale ulepszyłem je do prawie identycznego radia, tylko z odtwarzaczem CD w obu samochodach, a także dodałem antenę elektryczną zamiast stałej anteny w 94 TA, aby ułatwić zakrywanie samochodu. (Zrobiłem wpis na forum.) Obie anteny wysuwają się i pozostają wysunięte z zasilaniem radia.

#9 ·
Witaj,
Kupiłem 2 lata temu '97 Firebird Formula kabriolet. Zupełnie nowy zarówno dla tego producenta, jak i modelu i mam pytanie dotyczące anteny.
Samochód był wyposażony w antenę elektryczną, która została odłamana.
Czy to wygląda na standardowe, czy zostało zainstalowane przez poprzedniego właściciela (nie mogę zapytać poprzedniego właściciela)?
Dziękuję za poświęcony czas i pomoc. View attachment 241568
Mam Firebirda z 98 roku i wygląda dla mnie jak ten OEM, który kupiłem na Ebay. Wszedł bez żadnych problemów.