i have a problem, and i need some help. - Page 2 - Resolved V6 Issues - Firebird Nation

Jump to content


FirebirdNation.com is the premier Pontiac Firebird forum on the internet. Supporting Members do not see the above ads.
Photo

i have a problem, and i need some help.


  • Please log in to reply
21 replies to this topic

#21 Injuneer

Injuneer

    Just Trying to Help

  • Administrator
  • 13960 posts
  • Gender:Male
  • First Name:Fred
  • City:Central NJ
  • State or Province:NJ
  • Country:USA
  • Interests:Licensed Professional Engineer (Mechanical)
  • Year: 1994
  • Make: Pontiac
  • Model: Firebird Formula
  • Engine: 381ci LT1 stroker
  • Transmission: TH400 + GV O/D

Posted 17 May 2015 - 07:34 PM

Best thing to do would be to copy and paste your post to start a new thread in "All Things V6". Tacking a new problem onto a thread in the "Resolved Issues" forum isn't going to get as much traffic as a new thread in the correct forum.

1994 FIREBIRD FORMULA
FRED

 
381ci all-forged stroker (Callies Stealth, Oliver billet rods, BME 2618-T61 nitrous pistons) - 10.8:1 - CNC LT4 heads/intake - Comp Cams solid roller - MoTeC M48 Pro engine management - 8 LS1 coils - 58mm TB - 74#/HR injectors - 300-shot dry nitrous - TH400 - Gear Vendors 0.78:1 O/D - Strange 12-bolt - 4.11 Pro-Street gears - AS&M headers - true duals - Corbeau seat - AutoMeter gauges - roll bar - Spohn suspension - QA1 shocks - a few other odds 'n ends. 800HP / 800lb-ft at the flywheel, on a 300-shot. 11.5 @ 117 MPH straight motor
 
https://www.firebird...9_698_32777.jpg

 


#22 padawan363

padawan363

    Pontiac Firebird Lover

  • Full Member
  • PipPip
  • 72 posts
  • Gender:Male
  • First Name:Aaron
  • City:London
  • State or Province:KY
  • Country:USA
  • Interests:Video games and cars
  • Year: 2000
  • Make: Pontiac
  • Model: Firebird Trans Am
  • Engine: 5.7L LS1 V8
  • Transmission: GM 4L60E auto 4-speed

Posted 18 May 2015 - 11:33 AM

i have a '96 3.8 birdy, and the service engine light is on and whenever i power wash it or we get a medium to heavy rain, i start it up, and the car starts shaking and it doesnt run right for about 30 seconds, and whenever this happens the service engine light blinks, then after about 30-60 seconds, it just runs normal again, does any1 know what's going on? thank you.


I've had the exact same problem before on 2 ocassions. What's (more than likely) happening is water is leaking through the cowl weatherstripping onto your ignition coils. I pulled the code during the second time it happened and it was for cylinder #2 misfiring. Turns out water was dripping directly onto the ignition coil for #2. Happened while I was basically sitting still during heavy rain on both ocassions, still haven't had it happen after washing it though.

1999 Pontiac Firebird (V6) "Fiery Bird of Preyz" (Arctic White) dark blue, purple, and black Phoenix on hood, Flowmaster 80 series muffler, Magnaflow high flow catalytic converter, K&N air filter, MSD 8.5mm Super Conductor ignition wires, mail order tune from PCMforless

 

                                                      ~

2000 Pontiac Firebird Trans Am Firehawk #0328 "Black Betty" (Black) 1 3/4" stainless steel long tube headers (brand unknown), 3" stainless steel y-pipe (brand unknown), 3" Magnaflow stainless steel cat-back exhuast with 3" twin dual tips, K&N air filter, SLP air lid, free ram air mod, EGR delete, red interior LED strip footwell lights, 17"x9.5" chrome C6 Z06 replica rims





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users